Tilskæring

På baggrund af mange års erfaring med at skabe tøj til kunder, der
størrelsesmæssigt og faconmæssigt stiller særlige krav til pasformen i
mønstrene, har Karen Margrethe Høskuldsson udviklet et konstruktionssystem, der gør det muligt at tegne grundforme, der stort set ikke kræver efterfølgende tilretning, til snart sagt hvilken som helst kropsbygning.

Systemet adskiller sig fra de traditionelle tilskæringssystemer ved at afspejle ikke bare kundens mål og fordelingen af
samme, men også kropsholdningen i alle detaljer. Systemet er således specielt velegnet til for eksempel store størrelser, asymmetriske kropsformer og særligt udfordrende kropsbygninger.
Efter grundformsstadiet bliver der hos Høskuldsson Design arbejdet med en tilskæringsmetode, der giver en stor, kreativ frihed; en metode, der bygger på tankegangen i draperingsteknik og på sin vis godt kunne kaldes 'flad drapering'.

Disse arbejdsmetoder anvendes, både når der skabes unikt tøj til en kunde, og når der undervises i tilskæring. Se venligst videre herunder.

Kurser, gæsteundervisning og undervisningsmateriale
med relation til tilskæring:
Eget mønster til eget design.
Hvordan får jeg en god ide? Hvilke farver og materialer vil være gode til mg? Hvordan kommer jeg fra en god ide til et godt resultat? Denne undervisning henvender sig til dem, der gerne vil sy til sig selv. Man lærer at 'se sig selv udefra' og designe en model, så den virkelig passer til én selv. Man lærer at tænke modellen helt igennem på en arbejdstegning og at lave det færdige mønster til den ud fra en grundform.
Klik her for yderligere information.

 

Fjernundervisning i tilskæring og syning.
Fjernundervisningsmaterialet henvender sig til dem, der alene eller i grupper på egen hånd gerne vil sy til sig selv - og gerne vil lære at lave mønstre til sig selv. Vel at mærke mønstre der passer ikke bare deres størrelse men også deres kropsbygning. 
Tilskæringssystemet er lige velegnet til store som til små størrelser af alle faconer. Materialet er modulopdelt, så man kun bestiller de grundforme og de vejledninger, man har brug for.
Klik her for at komme til hovedsiden for fjernundervisning i tilskæring og syning
Konstruktion af grundforme til damebeklædning.
De grundlæggende principper i Høskuldsson Designs tilskæringssystem gennemgås og grundforme til overdele, nederdele og bukser konstrueres efter mål. Systemet er også velegnet til kropsbygninger, der falder udenfor de standardiserede størrelser, så som store størrelser, asymmetriske holdninger og bevægelseshæmmede. Dette kursus henvender sig primært til dem, der har en professionel interesse i at kunne konstruere til individuelle størrelser og kropsbygninger. Kurset er velegnet som led i en uddanelsen som designer, tilskærer eller skrædder.
Klik her for yderligere kursusinformation.
Unge designer og syr selv.
Unge kan på fire eftermiddage i en skoleferie få assistance til at lave lidt nyt til klædeskabet. Der satses på let tilgængelige teknikker med respekt for den unges ideer og design.
Næste chance er 4., 5., 6. og 7. august 2014 kl. 11-15 alle dage. Der er 2 ledige pladser på holdet.
Klik her for yderligere information.
Tilskæring og syning for børn - og deres voksne.
Høskuldsson Design tilbyder korte kurser, hvor børn syr tøj til sig selv efter egne ideer - og de voksne lærer at bistå barnet med teknisk assistance ved mønsterfremstilling, klipning og syning.
Klik her for yderligere information.
Tilskæring for børn.
Læs om pilot afprøvningen af et undervisningsmateriale, udarbejdet af Karen Margrethe Høskuldsson, hvor børn på 4. klassetrin arbejder med design, tilskæring og syning af sweatshirts til sig selv. Et lignende undervisningsmateriale til hætter kan afprøves gratis.

Link til konstruktion af løse støvleskafter.
Link til forsiden for Høskuldsson Design.
Kontakt.

Ring, skriv eller send en mail for yderligere oplysninger.

Link til forsiden for Høskuldsson Design.